Głodny? Na co czekasz- świeże ryby i owoce morza na Teneryfie

Głodny? Na co czekasz- świeże ryby i owoce morza na Teneryfie

Teneryfa proponuje szereg atrakcji kulinarnych w najlepszym wydaniu.

Jedną z nich jest z pewnością miasteczko portowe Tajo,  położone na wschód od El Medano w odległości ok 10 km. To małe miasteczko znane jest przede wszystkim z portowych tawern i ich wyśmienitej kuchni. Wszystkie z nich serwują ryby i owoce morza w każdej z możliwych postaci.

Tę którą sobie upodobałem jak i wielu innych turystów z różnych zakątków świata jest Aqua a Sal prowadzona przez włoskiego kucharza. Ciężko tu trafić bowiem do restauracji prowadzi wąska kręta uliczka. W sezonie trudno tu o stolik, zatem warto rezerwować z wyprzedzeniem. Przed wejściem istna  rewia mody od zamożnych Włochów i Hiszpanów aż po piękne Rosjanki oczekujące na stolik. W środku wystrój typowej tawerny portowej z zewnętrznym ogrodem.

Na wejściu witryny z rybami i owocami morza wszystko świeże bądź żywe jak homary wędrujące po witrynie. Niestety nie ma tu typowego Menu wszystko zamawiane jest przy witrynie i ustalane przy niej.

Wielu klientów korzysta z języka migowego zamawiając potrawy, choć obsługa dwoi  się i troi żeby odpowiedzieć w języku gościa choć parę słów.

Czas oczekiwania na danie można umilić sobie typowym chlebkiem wypiekanym na miejscu wraz z trzema kanaryjskimi sosami.

Nie będą polecał dań bo wszystkie są wyśmienite a ceny umiarkowane. Moje ulubione to Ośmiornica z grilla, smażone papryczki piemeonte, lokalny chlebek z trzema sosami oraz karafka 0,5 l lokalnego wina za taką przyjemność zapłacimy ok 11-12 euro.

Wrażenia kulinarne bezcenne

Bon Apetit!

Potrzebujesz apartamentu na teneryfie skontaktuj się z nami bądź odwiedź naszą stroną na portalu Airbnb link tutaj

jeśli potrzebujesz informacji turystycznych odwiedź naszego bloga

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Back to Top