Głodny? Na co czekasz- świeże ryby i owoce morza na Teneryfie

Głodny? Na co czekasz- świeże ryby i owoce morza na Teneryfie

Teneryfa proponuje szereg atrakcji kulinarnych w najlepszym wydaniu.

Jedną z nich jest z pewnością miasteczko portowe Tajo,  położone na wschód od El Medano w odległości ok 10 km. To małe miasteczko znane jest przede wszystkim z portowych tawern i ich wyśmienitej kuchni. Wszystkie z nich serwują ryby i owoce morza w każdej z możliwych postaci.

Tę którą sobie upodobałem jak i wielu innych turystów z różnych zakątków świata jest Aqua a Sal prowadzona przez włoskiego kucharza. Ciężko tu trafić bowiem do restauracji prowadzi wąska kręta uliczka. W sezonie trudno tu o stolik, zatem warto rezerwować z wyprzedzeniem. Przed wejściem istna  rewia mody od zamożnych Włochów i Hiszpanów aż po piękne Rosjanki oczekujące na stolik. W środku wystrój typowej tawerny portowej z zewnętrznym ogrodem.

Na wejściu witryny z rybami i owocami morza wszystko świeże bądź żywe jak homary wędrujące po witrynie. Niestety nie ma tu typowego Menu wszystko zamawiane jest przy witrynie i ustalane przy niej.

Wielu klientów korzysta z języka migowego zamawiając potrawy, choć obsługa dwoi  się i troi żeby odpowiedzieć w języku gościa choć parę słów.

Czas oczekiwania na danie można umilić sobie typowym chlebkiem wypiekanym na miejscu wraz z trzema kanaryjskimi sosami.

Nie będą polecał dań bo wszystkie są wyśmienite a ceny umiarkowane. Moje ulubione to Ośmiornica z grilla, smażone papryczki piemeonte, lokalny chlebek z trzema sosami oraz karafka 0,5 l lokalnego wina za taką przyjemność zapłacimy ok 11-12 euro.

Wrażenia kulinarne bezcenne

Bon Apetit!

Potrzebujesz apartamentu na teneryfie skontaktuj się z nami bądź odwiedź naszą stroną na portalu Airbnb link tutaj

jeśli potrzebujesz informacji turystycznych odwiedź naszego bloga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top